Implant dentar sau proteză dentară?

A început să te deranjeze din ce în ce mai mult lipsa dinților și cauți o variantă de reabilitare dentară accesibilă?Ai auzit de implant dentar sau proteză dar nu știi exact ce sunt aceste tratamente și cât costă?

Dacă răspunsul tău este afirmativ, te invit să rămâi alături de noi. În articolul de azi vom vorbim despre două metode prin care poți zâmbi din nou.

De ce cad dinții?

Este de la sine înțeles că persoanele care nu se spală deloc pe dinți sunt expuși riscului de a-și pierde dinții. Cu siguranță ai observat și tu pe stradă tineri care au foarte mulți dinți lipsă, acest lucru se datorează în primul rând unei igiene orale precare.

Stilul de viață influențează foarte mult sănătatea dinților. În timp, alimentele sărace în anumiți nutrienți, consumul excesiv de alcool, tutun, dulciurile pot afecta dinții.

O altă cauză ar fi traumatism dentar sau bine cunoscuta boală paradontală, care conduce la pierderea dinților dacă nu este tratată la timp.

Ce este proteza dentară?

proteza_dentara

Cu toții am văzut filme când eram mici în care persoanele în vârstă își țineau peste noapte proteza dentară într-un pahar cu apă. Ei bine, de atunci lucrurile s-au schimbat major.

Dacă în trecut proteza dentară era asociată doar ca fiind un accesoriu specific oamenii în vârstă, în ziua de azi lucrurile nu mai sunt așa. Acest tip de tratament a început să fie tot mai popular în rândul persoanelor tinere grație avantajelor oferite.

Acum proteză dentară este realizată de către experți, din materiale de calitate. Pe lângă asta, aspectul estetic este îmbunătățit considerabil. Proteza dentară este de trei tipuri, mobilă, totală sau parțială.

Proteza dentară poate fi o soluție foarte bună pentru pacienții care se confruntă cu lipsa câtorva dinți sau a întregii arcade dentare, deoarece aplicarea acestui tip de tratament nu implică o perioadă lungă de așteptare iar prețul este foarte accesibil.

La clinica Soladent din București proteza totală pe arcadă costă doar 1500 de lei.

Ce este implantul dentar?

implant dentar soladent

Implantul dentar este o rădăcină artificială care se plasează în osul maxilar. Principalul avantaj a acestui tip de tratament este faptul că este o investiție pe termen lung. În comparație cu proteza dentară, care trebuie schimbată o dată la 5 sau 10 ani și trebuie curățată zilnic, implantul dentar poate dura o viață. Pe lângă asta, nu sunt restricții la mâncare și este foarte ușor de întreținut.

Implantul dentar arată și se comportă ca un dinte natural. Principalul dezavantaj ar fi costurile ridicate, însă chiar dacă este mai scump, merită din plin investiția făcută.

La clinica Soladent prețurile pentru implant dentar pornesc de la 500 de euro.

Care este cea mai bună soluție pentru tine?

Dacă oscilezi între cele două tratamente, primul pas pe care trebuie să-l faci este să să discuți problema ta împreună cu medicul stomatolog.

La Clinica stomatologică Soladent știm cum să întâmpinăm pacienții astfel încât să scape de teama de dentist. Programează-te și tu la clinica noastră și hai să găsim cea mai bună soluție prin care poți zâmbi din nou cu încredere.