Pedondontie BUCURESTI – Stomatologie copii
Ne dorim sa prevenim inca de la varste fragede orice fel de problema care poate aparea la nivelul danturii, dar nu numai. Medicul stomatolog este un inamic pentru multi dintre copii, asa ca facem tot posibilul sa fim prieteni cu cei mici si sa le aratam cat de cool este sa mearga la dentist.
Prima vizita la medicul stomatolog:
Cel mic se va obisnui cu noi foarte repede. Cu ajutorul dumnevoastra, piticul se va simtii ca acasa. Explicam tot ce se intampla pas cu pas, raspundem la orice intrebare cu rabdare, iar cel mic se va acomoda imediat.
Cum va invata copilul despre periajul corect?
Cel mai important este sa vada un model, asadar pana la 7-8 ani ar fi indicat sa devina o activitate pe care sa o desfasurati impreuna cu cel mic, de cel putin doua ori pe zi.
Copiii pot folosi orice pasta de dinti?
Nu, exista pasta de dinti speciala pentru cei mici. Acestea au in continut elemente propice dezvoltarii unei danturi sanatoase.
Bebelusul meu are o carie. De ce? Cum pot sa previn acest lucru?
Cariile la sugari apar din cauza continutului bogat de zahar gasit chiar si in laptele matern (piure de fruncte, lapte praf etc). Cel mai simplu mod de a prevenii este de a indeparta placa bacteriana de pe dintisorii bebelusului. Acest lucru se face cu o compresa sterila cu care veti sterge gingiile si dintii.
Este sigilarea dentara o idee buna?
Sigilarea dentara este o metoda de preventie a cariilor. Se poate realiza fie la dintii temporari, fie la cei permanenti. In cazul celor permanenti se realizeaza dupa ce au erupt. Este o metoda foarte buna, deoarece la nivelul molarilor sunt prezente santuri (sunt morfologice) in care se pot aduna resturi alimentare mult prea greu de indepartat cu o periuta normala.
Cum se realizarea sigilarea dentara?
- Curatarea suprafetei dintelui.
- Dintele este gravat cu ajutorul unui gel. Se lasa sa actioneze cateva secunde apoi se spala.
- Se aplica sigilantul. Acesta trebuie aplicat pe toata suprafata dintelui, pret de cateva secunde. Acesta va patrunde in smalt, apoi se fotopolimerizeaza.
- Verificarea periodica a pacientilor. Este necesar un control la fiecare 6 luni.
Ce materiale se folosesc in sigilarea dentara?
Materialele folosite sunt rasini compozite (opace sau transparente). Se prefera materialele intarite cu ajutorul unei lampi UV.