PROTEZA DENTARĂ PE IMPLANTURI

Tehnologia și medicina stomatologică progresează constant, iar acest lucru reprezintă un beneficiu major atât pentru medicii specialiști, cât și pentru pacienți. Tratamentele protetice au evoluat, iar materialele sunt de înaltă calitate, făcându-le să fie mai ușor de purtat, permițând astfel ca pacientul să beneficieze de o acomodare mai rapidă, o masticație corectă și un zâmbet încrezător.

La Soladent avem grijă să vă oferim atenția noastră, consultații elaborate și tratamente protetice potrivite nevoilor dumneavoastră. Unul dintre aceste tratamente este reprezentat de proteza pe implanturi.

CE ESTE PROTEZA DENTARĂ PE IMPLANTURI?

Proteza dentară pe implanturi este de două feluri:

 1. proteză fixă
 2. proteză pe capse (cu posibilitate de detașare).

Proteza fixă pe implanturi reprezintă o variantă optimă, datorită stabilității pe care v-o oferă. Cu ajutorul sprijinului atât pe gingie, cât și pe implanturi, se reușește astfel suplinirea structurii osoase.

În schimb, proteza dentară cu capse se poate îndeparta ușor pentru igienizare, este estetică și mult mai confortabilă decât proteza dentară mobilă. Stabilitatea acestui tip de proteză este dată de capsele care se cimentează pe dinții, pe rădăcinile dentare restante sau pe implanturi dentare cu capse. Inserarea implanturilor pentru proteza dentară scade riscul de atrofiere osoasa.

REALIZAREA PROTEZEI DENTARE PE IMPLANTURI

Primii pași sunt aceeași cu cei de la alegerea unei proteze dentare mobile, respectiv:

 • Ca pentru orice altă lucrare dentară și în cazul protezei dentare mobile se execută amprenta dentară cu ajutorul unei paste de mulaj.
 • Aceasta este apoi trimisă către laboratorul nostru de tehnică dentară unde proteza dentară fixă este creată.

Pentru proteza dentară pe implanuturi este necesară intervenția chirurgicală, care presupune un set de analize preliminar.

În urma analizelor medicul stomatolog stabilește împreună cu pacientul dacă proteza va fi fixă sau se va atașa de implanturi cu ajutorul unor capse pentru ca această să poată fi îndepărtată. Intervenția chirurgicală se efectuează sub efectul anesteziei locale, ca mai apoi să fie introduse implanturi, finalizând operația cu o sutură cu fire chirurgicale neresorbabile, ce se îndepărtează după 10 zile de la intervenție.

După efectuarea introducerii implanturilor pentru proteza dentară, se așteaptă într-un interval de 4-6 luni refacerea osoasă și acceptarea implantului de către corp.

Medicul stomatolog realizează apoi un raport al celor două maxilare, astfel încât acuratețea protezei dentare mobile să fie cât mai mare. Acest pas se realizează cu ajutorul unui șablon de ocluzie.

Următorul pas, este reprezentat de testul machetei de ceară, prin intermediul căruia, medicul stomatolog poate constata eventualele imperfecțiuni ale protezei dentare mobile. În această etapă se fac ultimele retușuri de dinaintea purtării protezei.

Dacă totul este în regulă, după acest interval de timp se atașează proteza dentară pe implanturi fixă sau pe capse.

IGIENIZAREA PROTEZEI DENTARE PE IMPLANTURI FIXĂ

Proteza fixă pe implanturi este complet ancorată și susținută de implanturile dentare. Prin urmare, pentru ca aceasta să fie igienizată este nevoie să se decimenteze sau să se deșurubeze de către medicul specialist pentru igienizarea periodică.

IGIENIZAREA PROTEZEI DENTARE PE IMPLANTURI CU CAPSE

 • Deoarece proteza dentară este casantă manevrarea acesteia în timpul procesului de igienizare trebuie efectuată cu foarte mare atenție, pentru a evita ciobirea sau spargerea acesteia în contact cu suprafețele dure, precum chiuveta. Așadar, vă recomandăm să curățați proteza deasupra chiuvetei umplute cu apă, ca în cazul în care vă alunecă din mână, apa să atenueze impactul cu suprafața chiuvetei.
 • Nu se foloseşte apa fierbinte pentru dezinfectarea protezei sau pentru hidratararea acesteia.
 • Seara se pune într-un pahar cu apă călduță în care s-a dizolvat o tabletă efervescentă pentru dezinfectarea protezei dentare.
 • Se periază ușor proteza dentară cu o periuță de dinți moale și cu pastă de dinți.
 • Limba, gingiile şi cerul gurii se curăță cu o altă periuţă de dinți.

AVANTAJELE PROTEZELOR DENTARE PE IMPLANTURI

 • Oferă o stabilitate foarte mare în timpul masticației, iar acest lucru vă permite mestecarea mai eficientă a alimentelor, făcând astfel mai ușor procesul de digestie.
 • De asemenea, spre deosebire de o proteză dentară mobilă, proteza dentară pe implanturi vă oferă posibilitatea de a simți integral gustul și textura alimentelor.
 • Din punct de vedere estetic acest tip de proteză este impecabil
 • Vorbirea este afectată ușor doar în perioada de acomodare
 • În cazul unui strănut sau în timpul vorbirii nu riscați să vă cadă proteza din gură.

DEZAVANTAJELE PROTEZELOR DENTARE PE IMPLANTURI

 • Costurile unei astfel de proteze sunt mai crescute decât cele ale unei proteze dentare mobile.
 • Timpul de așteptare pentru a purta o proteză dentară pe implanturi este de 4-6 luni, în funcție de refacerea osoasă
 • Acest tip de proteză dentară nu este recomandat persoanelor care nu tolerează implanturile dentare.
 • În cazul protezei dentare fixe pe implanturi, procesul de igienizare se face doar de către medicul specialist, iar procedura de desprindere a protezei poate fi ușor deranjantă, deoarece se creează o presiune la nivelul arcadei dentare în timpul procesului de îndepărtare al protezei.

Specialiștii Soladent vă recomandă proteza dentară pe implanturi, deoarece este o variantă echilibrată din punct de vedere al costurilor, al calității, al esteticii și al fiabilității pe termen lung.

Recăpătați-vă pofta de mâncare, zâmbetul și încrederea, achiziționând proteza dentară pe implanturi, fixă sau cu capse, în funcție de necesitățile dumneavoastră.

Tehnologia și medicina stomatologică progresează constant, iar acest lucru reprezintă un beneficiu major atât pentru medicii specialiști, cât și pentru pacienți.

Tratamentele protetice au evoluat, iar materialele sunt de înaltă calitate, făcându-le să fie mai ușor de purtat, permițând astfel ca pacientul să beneficieze de o acomodare mai rapidă, o masticație corectă și un zâmbet încrezător.

La Soladent avem grijă să vă oferim atenția noastră, consultații elaborate și tratamente protetice potrivite nevoilor dumneavoastră. Unul dintre aceste tratamente este reprezentat de proteza pe implanturi.

Pret proteza dentara

PROTETICA PRETURI
Coroana ceramica total fizionomica, suport metalic – (pretul include: lucrare protetica provizorie din acrilat „masca”)
900 Lei
Coroana integral ceramica (frezare computerizata) Zirconiu – (pretul include: lucrare protetica provizorie din acrilat „masca”)
1800 Lei
Proteza totala/arcada
1500 Lei
Coroana ceramica pe implant suport metalic
250€
Fatete dentare Emax/bucata  1400 Lei