Implanturile dentare au cucerit lumea stomatologiei, devenind astfel un tratament extrem de eficient și revoluționar pentru înlocuirea dinților căzuți, fiind o metodă potrivită pentru pacienți de toate vârstele.

Primele construcții dentare tip șurub au fost create pe la mijlocul secolului XX, iar de atunci s-au căutat în permanența variante de perfecționare a acestui sistem.

La clinica stomatologică Soladent suntem mândri să oferim pacienților noștri sistemul de implant dentar Straumann.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE IMPLANTURILE DENTARE STRAUMANN

Implanturile dentare conice Straumann sunt fabricate din titan. Acesta se introduce în osul maxilarului fără a provoca iritarea gingiilor sau a dinților vecini. Implanturile dentare Straumann pot fi utilizate ca ancoră pentru o singură coroană, o punte dentară sau o proteză dentară.

Implanturile dentare Straumann sunt implanturi dentare de cea mai bună calitate. Sistemul Straumann folosește cele mai fine materiale și cea mai recentă tehnologie pentru a oferi pacienților cele mai bune rezultate. Implanturile dentare Straumann oferă standarde optime de funcționalitate, un confort sporit și un design îmbunătățit.

Sistemul de implanturi dentare Straumann a fost dezvoltat pe baza multor ani de cercetare. Compania a fost fondată în 1954 și are o reputație excelentă pentru calitate și cercetare. Compania elvețiană lucrează alături de institute internaționale, precum Asociația Europeană pentru Osteointegrare și Echipa Internațională de Implantologie, pentru a dezvolta produse care să răspundă nevoilor pacienților și să ofere cele mai bune rezultate posibile.

ETAPELE DE DINAINTEA IMPLANTULUI DENTAR STRAUMANN?

1. Consultația

Acest pas este esențial în stabilirea condițiilor și a planului de tratament pentru implantul dentar. În funcție de posibilele afecțiuni, în urma consultației se va stabili ce fel de analize suplimentare sunt necesare pentru aflarea modului în care se va desfășura tratamentul. Poate fi nevoie de niște analize simple precum, o radiografie panoramică și un set de fotografii diagnostice. Dacă în urma acestui set de analize se constată probleme mai serioase, se poate apela la tomografia dentară.

2. Analiza sângelui

Fiind vorba despre o intervenție chirurgicală este nevoie de un set de analize ale sângelui pacientului, pentru a stabili dacă există sau nu afecțiuni ce pot agrava procesul intervenței, sau pentru a evita transmiterea unor posibile patologii.

Dacă se constată în urma acestei analize că pacientul suferă de anumite afecțiuni ce se pot agrava în urma intervenției, atunci se amână procedură până la soluționarea acestora.

3. Pregătirea cavității bucale înaintea intervenției chirurgicale

Înaintea oricărei intervenții chirurgicale la nivel bucal se va efectua o igienizare corespunzătoare, astfel încât să nu fie favorizate infecțiile. În cavitatea bucală se află o multitudine de bacterii, așadar se verifică dacă există infecții la nivelul gingiilor sau al rădăcinilor dentare și se vor curăța. De asemenea, se vor face extracțiile necesare acolo unde este cazul, se va curăța suprafața supralinguală, dar și cea sublinguală, se vor îndepărta pungile parodontale, se vor curăța cariile și se vor plomba măselele.

Această procedură este esențială, deoarece implantul Straumann este un dispozitiv steril și este extrem de important ca acesta să nu se contamineze cu microbi din cavitatea bucală, astfel încât să nu creeze probleme ulterioare intervenției chirurgicale.

INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ A IMPLANTULUI DENTAR STRAUMANN

Implantul dentar Straumann este introdus în os printr-o procedură chirurgicală total nedureroasă și minim invazivă. În cadrul clinicii dentare Soladent putem realiza orice tratament cu implant dentar – de la cele simple, clasice si standardizate, pana la cele complexe, cu grad mare de dificultate.

După introducerea implantului în os, se va prinde gingia cu fire chirurgicale (ce vor fi îndepărtate după cca. 10 zile de la intervenție), urmând ca apoi să se aștepte între 3 și 6 luni pentru vindecare și pentru a observa dacă implantul a fost acceptat de os.

Pe parcursul acestei perioade se va creea o proteză dentară provizorie, astfel încât pacientul să se poată hrăni corespunzător, procesul de masticație să fie efectuat corect și bineînțeles să se simță confortabil din punct de vedere estetic.

În funcție de tipologia problemei pacientului procesul de implantare a dispozitivului medical se poate efectua în mai multe moduri:

 1. Imediat după extracția dintelui afectat, în cazul în care medicul stabilește că starea sănătății bucale permite acest lucru
 2. La un interval de 1-2 luni de la extracție, pentru ca gingia să se vindece complet
 3. Dacă vorbim despre o extracție dificilă, cu o rădăcină puternică și solidă, atunci implantul se va face la 5-6 luni de la momentul extracției, astfel încât să se vindece complet osul.

Procedura de inserare a bontului protetic și a coroanei dentare variază de la caz la caz, în funcție de tipul dispozitivului medical ales și în funcție de capacitatea de refacere a osului.

RECOMANDĂRI POST-OPERATORII

După efectuarea intervenței chirurgicale cu implanturile dentare Straumann, este important ca pacientul să respecte un ritual de igienă orală, strict și corespunzător, pentru a evita astfel, posibile inflamații la nivel gingival, ce pot duce la pierderea implantului dentar.

De asemenea, este necesară vizita la cabinetul medical din două în două luni, până la vindecarea completă a osului, pentru ca medicul stomatolog să monitorizeze evoluția implantului dentar și a sănătății bucale.

CINE POATE OPTA PENTRU ACEST TIMP DE IMPLANT DENTAR?

Absolut orice persoană care a pierdut în urma unor probleme stomatologice unul, sau mai mulți dinți/măsele. Vârsta nu reprezintă un factor perturbator în acest proces, singura condiție fiind aceea de a se constata în urma analizelor menționate mai sus, starea de sănătate a pacientului pentru a se putea efectua în condiții sigure intervenția chirurgicală.

DE CE IMPLANTURI DENTARE STRAUMANN?

Implanturile dentare Straumann au o tradiție de peste 65 de ani, dezvoltând în permanență noi tehnologii pentru acest tip de procedură.

Avantajele implanturilor dentare Straumann sunt:

 • integrare optimă cu țesutul osos;
 • tratament rapid și simplu;
 • însănătoșire rapidă, datorită materialelor de înaltă calitate folosite în
 • producerea dispozitivelor medicale;
 • versatilitatea fiind o altă caracteristică importantă a acestor produse.

Posibile dezavantaje ar fi următoarele:

 • posibilitatea foarte scăzută ca osul să respingă implatul, iar în acest caz se va merge pe o liucrare protetică sprijinită pe dinții sau măselele alăturate;
 • în cazul în care extracția dintelui afectat a fost una dificilă, timpul de așteptare până la introducerea implantului dentar este de panî la 6 luni;
  un alt factor poate fi acela că după introducerea implantului este necesară o perioadă de 4-6 luni până la finalizarea lucrării.
 • Pe implanturile dentare Straumann se pot ancora coroane unice, punți sau proteze dentare, făcându-le ideale pentru pacienții care se confruntă cu neplăcerea produsă de lipsa unuia sau mai multor dinți.

CALITATEA IMPLANTURILOR DENTARE STRAUMANN

Sistemul de implanturi dentare Straumann a fost conceput pe baza simplității și libertății de alegere. Materialele din care sunt create aceste dispozitive medicale sunt de înaltă calitate având proprietatea de a minimiza posibilitatea respingerii de către os a implantului, având astfel o compatibilitate impresionantă din punct de vedere biologic cu organismul uman. Se folosesc tehnologii inovatoare de producere a acestor dispozitive mediacle, precum Roxolid și SLActive.

Calitatea acestor produse oferă durabilitate pe termen lung, rezistență excepțională și invazivitate redusă.

În funcție de particularitățile pacientului, de buget și nevoi se poate opta pentru implanturi dentare din materiale precum, titan grad 4, Roxolid, zirconiu sau ceramică.

Prețul unui astfel de implant variază în funcție de complexitatea procedurii și de materialul ales.

Așadar, implanturile dentare Straumann, reprezintă o metodă sigură, inovatoare și de durată ce rezolvă problema dinților lipsă. În acest mod vă puteți recâștiga sănătatea, confortul și încrederea că puteți mânca și zâmbi fără griji.

IMPLANTOLOGIE: IMPLANTURI DENTARE PRETURI
Implant dentar Straumann (Bont protetic inclus in pret)
800€
Implant dentar Mega Gen
600€
Sinus lift Deschis
750€
Implant ortodontic
150€
Coroana integral ceramica suport Zirconiu pe implant
400€