Ce este albirea dentara? Totul despre albirea dentara!

Albirea dintilor este una dintre cele mai populare proceduri stomatologice cosmetice astazi. Albirea dintilor este o procedura dentara pentru schimbarea nuantei smaltului dintilor, cu ajutorul careia poti beneficia de dinti albi stralucitori in doar trei sesiuni. Motivele schimbarii culorii smaltului sunt diferite: tutun, diverse bauturi, cum ar fi cafea, ceai sau vin rosu, modificari legate de varsta. Dintii se pot intuneca chiar si prin utilizarea pe termen lung a anumitor medicamente sau din cauza ingrijirii orale deficitare. In majoritatea cazurilor, pentru a schimba culoarea smaltului dintilor, medicii stomatologi apeleaza la o serie de tehnici moderne. Albirea dintilor nu inseamna numai prevenirea bolilor dentare, ci si eliminarea defectelor estetice. Totul depinde doar de tine!

Avantaje

Materialul pentru albirea dintilor este un compozit de albire, in urma caruia sensibilitatea post-tratament este cea mai redusa sau chiar inexistenta. In plus, ofera rezultate foarte bune pe termen lung, indiferent de sursa colorarii dintilor.

Cum ne pregatim pentru albirea dintilor

  1. Medicul examineaza starea generala a pacientului inclusiv prezenta anumitor alergii sau sensibilitati.
  2. Medicul examineaza starea gingiilor si a tesuturilor moi din cavitatea bucala, examinarea dintilor, obturatiilor si lucrarilor dentare prezente in cavitatea bucala.
  3. Daca este nevoie se fac una sau mai multe radiografii pentru a studia anumite detalii care nu pot fi observate la inspectia directa.
  4. Culoarea dintilor va fi stabilita ulterior cu ajutorul cheii de culori.
  5. Ulterior, acasa, trebuie sa executi proceduri de igiena orala pentru mentinerea culorii.

Ce implica albirea dintilor

În mod obișnuit, periajul nu albeste, dar poate lumina ușor dinții. Medicul stomatolog, insa, poate executa o procedura de albire a dintilor.  În proces, tartrul va fi îndepărtat de pe suprafata dinților, iar suprafața lustruită va fi acoperită cu un compus protector. Rezultatul curățării va fi observat imediat dupa terminarea procedurii.

Albire foto

Ca și acasă, medicul folosește peroxid de hidrogen pentru fotoblocare. Numai ca, de această dată, el folosește lumina ultravioletă pentru a accelera procesul (și a spori rezultatul) . Apoi dintii sunt acoperiti cu fluor pentru a reduce sensibilitatea.

Albirea cu laser

Cel mai complex, mai scump și eficient mod de albire a dinților, este tratamentul cu laser, dinții fiind albiți în mai multe etape. Fiecare sesiune durează 15-30 de minute, si, în general, procedura va dura 2 ore. Efectul unei astfel de albiri este cel mai evident: de la 8 la 12 tonuri.

Există multe modalități de a-ti albi dinții, atât independent, cât și profesional, într-o clinică dentară. Desigur, poti încerca să iti albesti dinții acasă, dar această metodă nu aduce întotdeauna efectul dorit. În plus, rezultatul este salvat pentru o perioadă scurtă de timp și procedura trebuie repetată, ceea ce poate dăuna smalțului dinților. Prin urmare, experții recomandă încredințarea procedurii de albire a dinților, medicilor stomatologi profesioniști. Stomatologii sunt specializați în metodele moderne de albire a dinților.

Ce riscuri sunt la albirea dintilor

In principiu nu exista riscuri la albirea dintilor si oricine isi poate albi dintii la cabinetul stomatologic, deoarece medicul se asigura ca nu exista afectiuni ale smaltului care sa contraindice albirea.

Ce costuri sunt pentru albirea dintilor

Costul tratamentului de albire este format in functie de metoda de albire si de materialele folosite.