Coroane si punti dentare

Ce sunt coroanele?
Coroanele sunt o reconstructie care acopera dintii pentru a le reda acestora forma si dimensiunea normala, consolidand si imbunatatind aspectul dintilor.
Coroanele sunt necesare atunci cand dintii sunt distrusi intr-o mare masura si plombele nu pot rezolva aceasta problema. Daca un dinte este spart, o coroana mentine dintele intreg astupand sparturile astfel incat degradarea sa nu se accentueze.

Ce sunt puntile dentare?

Puntile dentare sunt cunoscute ca dinti artificiali, care sunt de obicei imbinati intre doua coroane de portelan pentru a umple zona lasata libera de dintele lipsa. Cele doua coroane care il sustin sunt atasate de dinti pe fiecare parte a dintelui fals. Aceasta este cunoscuta ca o punte dentara fixa. Aceasta metoda este folosita pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa.

Puntile dentare fixe nu se pot scoate din cavitatea bucala asa cum puteti face cu proteza dentara. Puntile dentare reduc riscul de imbolnavire a gingiei, corecteaza problemele legate de muscare si chiar imbunatatesc vorbirea. Puntile dentare implica o igiena orala riguroasa si pot dura in jur de 7 ani sau chiar mai mult.

Din ce materiale sunt realizate coroanele si puntile dentare?

Coroanele si puntile dentare se realizeaza din ceramica pe suport fie de metal fie de zirconiu, acesta din urma fiind un material bio-compatibil si bio-inert.
Zirconiul are compatibilitate cu tesuturie cavitatii orale, de unde si eliminarea oricarei posibilitati de aparitie a reactiilor alergice. Rezistenta spargere, sau rupere a ceramicii de zirconiu este de 3-4 ori mai mare decat in cazul titanului.

5 motive pentru care sa alegi zirconiul

  • Zirconiul este un material biocompatibil care nu provoaca alergii.
  • Zirconiul are o afinitate foarte mica la placa bacteriana, igiena deficitara fiind una din cauzele esecului unui tratament.
  • Este singurul material din care se fac punti dentare fara metal.
  • Prin zirconiu patrunde lumina, estetica este deosebita, dintii avand un aspect natural perfect.
  • Daca dupa mai multi ani gingia incepe sa se retraga, ceramica pe zirconiu este incomparabil mai estetica decat ceramica pe suport metalic.