ORTODONTIA ADULTULUI

Tratamentele ortodontice moderne nu mai sunt limitate de vârsta pacientului. Disciplină relativ nouă, ortodonţia adultului răspunde tot mai mult cerinţelor estetice şi nevoilor preventive ale pacienţilor. Pacienţii de orice vârstă se adresează cel mai des din motive fizionomice, caracterizate prin înghesuiri dentare.

Pacienţii cu probleme parodontale, care implică de multe ori şi migrări dentare şi trauma ocluzală, au nevoie de tratament ortodontic complementar celui parodontal pentru alinierea dentară şi echilibrarea ocluzală. Ortodonţia preprotetică şi parodontală a adultului presupune colaborarea medicului stomatolog generalist cu ortodontul, parodontologul şi chirurgul dentoalveolar pentru a obţine o estetică mult mai bună, prin aliniere, redimensionarea spaţiilor între dinţii stâlpi, remodelarea festonului gingival, intruzia şi imobilizarea dinţilor parodontotici.

Aceste tratamente beneficiază de multiple variante de aparate ortodontice fixe:

• aparatul ortodontic fix cu brakets metalici (aparatul fix tradiţional)
• aparatul ortodontic fix cu brakets ceramici (un aparat fizionomic mult mai estetic decât aparatul metalic)
• aparatul ortodontic fix cu brakets din Safir (brakets fizionomici de culoare asemănătoare cu a dinţilor şi cu efect cameleonic astfel încât nu se pot distinge de la distanţă)
• aparat ortodontic fix Incognito ( invizibil, cu brakets montaţi pe suprafaţa internă (orală) a dinţilor)