Avantajele și dezavantajele aparatului dentar

De ce să alegem aparat dentar?

Te-ai săturat să ai dinții strâmbi și mușcătura incorectă? Îți dorești un zâmbet sănătos și frumos? Te gândești serios să-ți pui aparat dentar, dar nu știi sigur dacă merită?

Ai venit la locul potrivit deoarece în articolul de astăzi vom vorbim despre avantajele și dezavantajele aparatului dentar.

Aparat dentar – avantaje

 • Zâmbet perfect în fiecare zi

Tratamentul ortodontic nu are limită de vârstă și se ocupă cu corectarea poziției dinților. Dinții aliniați incorect crează spații între ei, locul ideal unde se adună reziduuri alimentare, iar periuța de dinți nu poate pătrunde în spațiile greu accesibile, lucru care în timp duce la apariția cariilor dentare.

Sănătatea orală va fi vizibil îmbunătățită deoarece dinții drepți reduc riscul apariției cariei dentare și a afecțiunilor gingivale.

 • Masticație corectă

Este un lucru bine știut faptul că digestia începe prima oară din gură, iar dacă noi vom înghiți bucăți mari, vom îngreuna digerarea alimentelor lucru care duce la dureri de stomac.

Aparatul dentar va corecta ocluzia incorectă (mușcătura), iar hrana va fi bine mestecată înainte de a fi înghițită.

 • Dicție mai bună

Foarte multe persoane se confruntă cu probleme de dicție din cauza dinților incorecți aliniați. Îndreptarea dinților va remedia problemele de vorbire.

 • Igienă orală corectă

Cu cât dinții sunt mai strâmbi și înghesuiți, aceștia  nu pot fi curățați corespunzător, lucru care duce la apariția problemelor dentare. Însă, dinții drepți ne ajută să avem o igienă orală corectă.

 • Renunți la obiceiurile și alimentele nesănătoase

Dacă ai prostul obicei de a roade pixul sau unghiile află că aparatul dentar te va împiedica să mai faci acest lucru. De asemenea, devii mai selectiv în alimentație, nu vei mai putea mânca alimente solide și greu de mestecat.

Aparat dentar – dezavantaje

 • Durata de tratament este lungă

Din cauza duratei lungi de tratament, aparatul dentar este asociat de foarte mulți pacienți cu un instrument de tortură. Însă, dacă stai să te gândești la faptul că tratamentul ortodontic are ca scop principal să corecteze problemele de sănătate și de ordin estetic, eu zic că merită să aștepți.

 • Costurile

Aici depinde cum o privești, este adevărat, aparatul dentar costă, dar când vine vorba de sănătatea danturii nu este cazul să te zgârcești. Foarte mulți pacienți care ne-au trecut pragul clinicii au strâns o sumă de bani înainte să își pună aparat dentar, deci orice este posibil, trebuie numai să fii motivat și să îți dorești cu adevărat.

Vrei aparat dentar dar nu știi care ți se potrivește? Nicio problemă! Te așteptăm la Clinica stomatologică Soladent din București, după un consult amănunțit, împreună vom lua cea mai bună decizie pentru sănătatea danturii tale.

La noi la clinica vei găsi următoarele tipuri de aparate dentare:

 • aparat dentar fix
 • aparat dentar din mental
 • aparat dentar din safir
 • aparat dentar ceramic
 • aparat dentar invizibil
 • aparat dentar social invizibil

În privința costurilor te așteptăm la clinică să discutăm. Acestea variază foarte mult în funcție de tipul de aparat ales și de costul manoperei. La clinica Soladent consultația este gratuită.