Ce este detartrajul și cât costă?

Ce este detartrajul?

Înclin să cred că cu toții ne dorim dinți frumoși, albi și sănătoși pentru a zâmbi cu încredere, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie neapărat să mergem la medicul dentist, fie că ne place sau nu. Dacă îți este teamă de dentist află că nu are de ce să-ți fie, gândește-te că la final tu vei avea o dantură frumoasă și sănătoasă, demnă de invidiat.

De cele mai multe ori, chiar dacă ai o igienă orală corectă și riguroasă a dinților, vor rămâne spații greu accesibile, pe care este dificil sau imposibil să le cureți. În spațiile interdentare se formează placă bacteriană, care în timp duce la apariția tartrului. Dacă nu este îndepărtat la timp, tartru poate duce la apariția unor afecțiuni grave cum ar fi gingivită sau paradontoză.

După fiecare masă, saliva și resturile de mâncare se depun pe dinți și formează o placă bacteriană. Fiecare persoană dezvoltă placă bacteriană datorită bacteriilor care se regăsesc în cavitatea bucală.

Cu siguranță ai observat și tu că la nivelul dinților ai depuneri dure, ei bine acele depuneri dure se numesc tartru și nu pot fi îndepărtate acasă, printr-un periaj obișnuit, ci doar la cabinetul medicului stomatolog.

Cum se realizează detartrajul profesional?

Trebuie să știi de la început că această procedură de îndepărtare a tartrului nu doare, este posibil să simți doar un mic disconfort la nivelul dinților, dar în cel mai scurt timp posibil va dispărea. Este posibil ca unii pacienți care au depuneri de tartru foarte mari să aibă dinții puțin sensibili pe durata întregii zile. Detartrajul nu necesită folosirea anestezicului.

Detartrajul profesional se realizează doar de către mediul stomatolog, într-un cabinet avizat. Această procedură se realizează cu instrumente acționate manual sau cu ajutorul unui instrument cu ultrasunete.

Cât costă detartrajul profesional?

Pentru că ne dorim ca fiecare pacient care vine la cabinetul nostru să fie mulțumit de serviciile primite, am creat un pachet special. Pentru doar 250 de lei pacientul va beneficia de detartraj + periaj profesional + Air Flow.

În prima etapă medicul stomatolog va îndepărta placa bacteriană și tartru, după care pacientul va avea parte de un periaj profesional a dinților. Periajul profesional curăță foarte bine suprafețele dentare și îi ajută să devină netezi și strălucitori.

Pentru a completa manoperele anterioare făcute, medicul stomatolog va folosi un dispozitiv Air flow care conține apă și particule pudrate de bicarbonat de sodiu. Acest dispozitiv are ca scop întărirea suprafeței dinților. Totodată, ajută și la înlăturarea petelor superficiale de pe dinți.

În concluzie, este foarte ușor să ai o dantură frumoasă și sănătoasă dacă ai parte de o îngrijire orală corectă și mergi regulat la medicul stomatolog pentru examinare și curățare profesională.

Te așteptăm la Clinica stomatologica Soladent pentru un consult. Aici vei găsi o  echipă de medici pregătiți și specializați în domeniul stomatologiei.

Și tu poți avea dinți frumoși și sănătoși! Sună acum la unul dintre numerele de telefon 0737.142.140 / 0722.289.110 sau 0722 363 790 și programează-te pentru un detartraj profesional.